Dairout Islamic
عزيزي الزائر مرحبا بيك في منتدي ديروط الاسلامي
خير الناس انفهم بالناس
للانضمام الي اسره المنتدي اضغط تسجيل

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

Dairout Islamic
عزيزي الزائر مرحبا بيك في منتدي ديروط الاسلامي
خير الناس انفهم بالناس
للانضمام الي اسره المنتدي اضغط تسجيل
Dairout Islamic
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

بهاء ابو حكومه

بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» الى كل الاحرار
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى Emptyالأربعاء يناير 22, 2014 4:55 pm من طرف الصحفى الشاعر نور العفيفى

» أحاديث نبوية صحيحة
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى Emptyالأربعاء نوفمبر 20, 2013 6:20 pm من طرف sgoodhecham

» |[♥ كلمات فوق المعاني ♥ ( الراضي الديوكي )
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى Emptyالسبت أكتوبر 27, 2012 11:07 pm من طرف احمدصابر

» عليك دائما ان تقلب الصفحة ( الراضي الديوكي )
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى Emptyالسبت مارس 17, 2012 6:46 am من طرف الراضي الديوكي

» كفى أكلاً للحوم البشر ( الراضي الديوكي )
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى Emptyالثلاثاء مارس 13, 2012 9:34 am من طرف الراضي الديوكي

» (قلوب حائرة .....الى متى؟ ) ( الراضي الديوكي )
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى Emptyالإثنين مارس 12, 2012 1:19 pm من طرف الراضي الديوكي

» يقال إن الحزن لونه اسود وان طعمه مر ( الراضي الديوكي )
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى Emptyالأربعاء مارس 07, 2012 9:45 am من طرف الراضي الديوكي

» لاتنــــدم......................... ( الراضي الديوكي )
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى Emptyالأحد مارس 04, 2012 1:52 pm من طرف الراضي الديوكي

» اخواني وأحبابي اعضاء منتدانا الحبيب ( الراضي الديوكي )
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى Emptyالثلاثاء فبراير 21, 2012 9:19 am من طرف الراضي الديوكي

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
الراضي الديوكي - 925
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_rcap ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_voting_bar ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_lcap 
عطر المحبه - 647
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_rcap ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_voting_bar ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_lcap 
على شفيق الديوكى - 591
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_rcap ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_voting_bar ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_lcap 
خجل الورد - 208
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_rcap ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_voting_bar ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_lcap 
Admin - 207
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_rcap ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_voting_bar ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_lcap 
ابو فراس - 160
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_rcap ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_voting_bar ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_lcap 
pure heart - 79
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_rcap ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_voting_bar ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_lcap 
الريحانه البيضاء - 62
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_rcap ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_voting_bar ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_lcap 
mohammad saleh - 61
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_rcap ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_voting_bar ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_lcap 
همس الحب والغرام - 52
 ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_rcap ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_voting_bar ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى I_vote_lcap 

تدفق ال RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 



أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

ملف شامل لبعض الحلويات بالهنا والشفه على الديوكى

2 مشترك

اذهب الى الأسفل  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

على شفيق الديوكى

على شفيق الديوكى
مشرف عام
مشرف عام

صوابع الجلاش بالمكسرات
المقادير:
1/2 كيلو باكيت جلاش- 250 سمنه سايحه- 150 مكسرات مشكله-200 جم شربات ثقيل بارد

الطريقه:
· اضيف 2 ملعقه شربات علي المكسرات حتي تتماسك سويا
· افرد الجلاش ثم اقطعه طوليا ل3 او4 شرائح حسب السمك المراد
· اخذ من كل مجموعه شرائح ورقتين فقط وادهنهم بالزبده ثم اضع المكسرات علي الطرف
· اقفل ورقه الجلاش علي الحشوه من جهه اليمين ثم من جهه اليسار ثم الفها رول واقطعها حسب السمك المراد
· اضعها في صينيه ثم ادهن ووجهها زبده
· تدخل الفرن علي درجه حراره 200 لمده 30 دقيقه
· تصفي من السمنه وتسقي بالشربات وتقدم وبالف هنا

تورتة الميل في


4 طبقات ميل فى جاهزة – باسترى كريم – سكر بودرة
الطريقة
نضع فى الطبق راقة ميل فى ثم نضع عليها طبقة باسترى ثم راقة ميل فى وهكزا 3 راقات
ثم نساوى الاطراف بالسكينة
ثم نكسر الراقة الرابعه ونضع عليها باسترى كريم حوالى معلقتين كبار ونخلطهم كويس وندهن بيهم جناب التورتة داير ما يدور ثم نضع شوية ميل فى مكسر ثم نرش الوش كله بالسكر البودرة

كيك الماني

0 25ج سكر – 200 ج دقيق – 125 ج بندق مكسر – 250 ج ذيبدة – 4بيض – بشر ليمون – 1/2 باكو فانيليا – ملح – 12 ج بيكنج بودر – 125 ج زبيب او فواكة ناشفة
الصوص ( 400 ج سكر – 200 ج فريش كريم )
الطريقة
نضع فى الخلاط الذبدة والسكر لحد ما ينعموما ثم انزل بالبيض بيضة بيضة لحد ما يندمجوا
نضع على الدقيق الملح والبيكنج بودر ونضع الزبيب على البندق
ثم نضعهم على العجينة ونضعهم فى الفورمة المدورة وندخلها الفرن بعد ماتستوى وتطلع
نصب عليها الصوص
طريقة عمل الصوص نضع فى مقلاية السكر ونقلبه لحد مايبقى لومة بنى ثم نضع الفريش كريم ونقلبهم لحد ما يتجانسوا

فطير مشلتت

500 جرام دقيق - 200 جرام زبدة طرية - 250 جرام ماء - 10 جرام ملح
30 جرام سكر - 10 جرام حليب ( بودرة )
100 جرام فرش كريم

الطريقة
فى العجانة اضع الدقيق و السكر و الحليب البودرة والملح وانزل بالماء شوية شوية والخلاط شغال لحد ماتتكون عجينة
(حوالى 5 دقائق ) ثم اخذ العجينة واضعها فى كيس نايلون تستريح لمدة نصف ساعة
نرش الترابيزة كويس قوى بالدقيق ونفرد العجينة بالنشابة لحد ما تبقى رفيعه خااالص
اجيب الزبدة وبالسكينة اغطى بيها كل العجينة كويس قوى
ثم
ابدء ابرمها (الفها ) زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة والفها مثل الكرة داير مايدور
وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة
واتركها نص ساعة تستريح شوية وبعدين ادهن وشها كله كويس جدا بالقشطة وزرة ملح
وادخلها الفرن من 1/3 الى 1/2 ساعه
وبالهنا والشفا

بلح الشام

1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛
الطريقه
نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى
. نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
. نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا
ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر

كريب المانجو

5 بيضات - 100 ج سكر - 25 ج زيت - 300 ج دقيق -
500 ج حليب - 2 ونص ج ملح - 2 ونص ج فانيليا - 150ج كريم باتسير
قطع مانجو - صوص مانجو
الطريقة
نضع البيض والسكر والملح والزيت والفانيليا مع بعض ونخلطهم
كويس بالمضرب السلك اليدوى لحد ما السكر يدوب
ثم نضع الحليب ونضرب بالمضرب السلك بسرعة
ثم اضع الدقيق واقلب اقلب ولو لاحظت ان فية كلاكيع اصفية بالمصفاة
ندهن المقلاية خفيف بالزيت (يادوب امسحه بمنديل)

واملى الكبشة (المغرفة الغويطة) بالخليط وانزل فى المقلاية بس راقة خفيفة جدا
لحد ماتمسك واقلبها على الوش التانى وبعدين اشيلها وهكذا لحد مانخلص الخليك كله
ادعك الكريم باتسير كويس قوى بالمضرب
اضع واحدة امامى ثم اعمل بالقمع بمقدار الكريمة خط بالعرض
ثم ارصص عليه قطع صغيرة من المانجو والف الكريب على هيئة اسطوانة
ثم اقطعه بالسكينة بالورب وازوقه بالمانجو والكريمة
وبالهنا والشفا

مانجة جراتان

راقة اسبونج كيك - 150 ج كريم باتسير - 50 ج كريم شانتى - 50 ج مربى مانجة - مانجة مكعبات - جيلى للتلميع
الطريقة
نضرب الكريم باتسير بالمضرب السلك كويس
ثم اضع علية الكريم شانتية واخلطهم ببعض كويس
اضع فى صينية بايركس راقة من الكيكة الاسفنجية بالفانيليا
ثم اضع عليها طبقة من مربى المانجو وافردها كويس
ثم اضع طبقة من المانجو المقطع مكعبات طبقة كويسة لقرب حافة الصينية
اضع خليط الكريمة على وش الصينية كله وافردة كويس
ثم ادخله الفرن واولع الشعله اللى فوق فقط علشان الوش يعمل جراتان يعنى يحمر
مش حياخد كتير يعنى خليكى جانبه لحد ماتطلعية
وبعد مايبرد لمعية بالفرشاه بالجيلى
وبالهنا والشفا

ملحوظة :
لازم يتعمل بكريم شانتى زى الدريم ويب مثلا لكن مش بكريمة لبانى

جرانيتا الفراولة

150 ج عصير فراولة - 150 ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير الفراولة والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص

جرانيتا الليمون

(معنى كلمة جرانيتا يعنى معجون الفاكهة)

150ج ليمون بلدى - 150ج ماء - 300ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير الليمون وبشر الليمون والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص

جرانيتا المانجة

150 ج عصير مانجة - 150 ج عسل
مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
الطريقة
نضع عصير المانجو والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص



Admin

Admin
Admin
Admin

[img] ملف شامل لبعض الحلويات   بالهنا والشفه           على الديوكى UIB60467[/img]

https://dirout15.forumarabia.com

الرجوع الى أعلى الصفحة  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى